Cookies: På www.sf.se använder vi cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används.
Accepterar
 
Indisk filmfestival på Sture 20-24 april
18:e april

Indisk filmfestival på Sture 20-24 april

Sweden Marathi International Film Festival äger rum för första gången utanför Indien på Biograf Sture i Stockholm. En konstnärlig filmindustri som ofta hamnar i skuggan av Bollywood-filmerna utomlands, men anses vara en av de stora grundpelarna i Indisk filmindustri.

Filmindustrin Marathi hamnar oftast i skymundan av Bollywood-filmerna utomlands men kan faktiskt klassas som en av de stora föregångarna inom indisk film idag. På sistone har denna konstnärliga filmindustri haft stor framgång och börjat väcka intresse i utlandet och nu är det första gången Sweden Marathi International Film Festival, SMIFF, visas utanför Indien.

 

Festivalen hålls på Biograf Sture i Stockholm mellan 20 - 24 april. Den första filmen att visas på festivalen, Harischchandrachi Factory, handlar om just Dadasaheb Phalke som på många håll kallas "den indiska filmindustrins fader". Redan 1913 skapade han, trots motsättningar, den första indiska stumfilmen. Phalke avböjde 1914 erbjudande att filma i London med orsak att "jag måste fortsätta att göra film i Indien så att den blir etablerad som en industri hemma" och resten verkar vara historia.


Under festivalens dagar visas ett flertal kvalitetsfilmer och flera får besök av regissörer och producenter för respektive film. 

 

Läs mer om filmerna och boka biljetter här. 

UTMÄRKT FILM

HÄR FINNS DINA BILJETTER!

I biljettautomaten köper du biljetter, betalar dina reserverade biljetter och hämtar ut biljetter du köpt.

Du kan använda betalkort, Företagsbiljetter, Presentkortet och registrera Bioklubbspoäng*. Snabbt och enkelt.
*Gäller bara på SF Bio. 

GILLAR DU BIO? GILLA OSS PÅ FACEBOOK!

BLI MEDLEM I FILMPANELEN

Bli medlem i Filmpanelen

I Filmpanelen får alla en chans att uttrycka sina åsikter om reklam och produkter.
Läs mer och bli medlem »

Tillgänglig bio

 

500-fel

400-fel