Cookies: På www.sf.se använder vi cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används.
Accepterar
 
Sverige får IMAX®-biograf
15:e maj

Sverige får IMAX®-biograf

Hösten 2015 öppnar vi Filmstaden Scandinavia i Stockholm och Norden får därmed sin första kommersiella IMAX®-biograf*.

Filmstaden Scandinavia i Stockholm blir en biograf utöver det vanliga. Sammanlagt 15 salonger med den senaste tekniken. Den största salongen kommer att vara en IMAX®-salong. Dessutom får Filmstaden Scandinavia en separat VIP-biograf med fyra salonger med 160 exklusiva platser och anslutande restaurang.

IMAX® är en biografteknik som ger en biografupplevelse du inte får någon annanstans. Den välvda duken är enorm och går från vägg till vägg och tak till golv. Stolsraderna är placerade väldigt nära duken och med en större lutning. Detta i kombination med ett specialdesignat ljudsystem gör att man som publik upplever att man mer eller mindre befinner sig i filmen. I 3D-filmer kommer effekterna närmare eftersom en större del av synfältet används. IMAX® har gjort succé världen över med alla de stora blockbuster-filmerna i ett format som är större än verkligheten.

Tre av de större salongerna utrustas med DOLBY ATMOS®-system, som är ett 62.2-kanals ljud. Övriga salonger kommer att få 7.1-kanals ljud. Sju av salongerna kan visa digital 3D.

*Om IMAX® och OMNIMAX®.

I Stockholm (Naturhistoriska Riksmuseet) och Köpenhamn finns det två anläggningar som visar eventfilmer i OMNIMAX®-format, dvs där duken är som en kupol. IMAX®-biografen på FIlmstaden Scandinavia blir den första IMAX®-biografen i Norden som visar filmer ur den ordinarie repertoaren.

UTMÄRKT FILM

HÄR FINNS DINA BILJETTER!

I biljettautomaten köper du biljetter, betalar dina reserverade biljetter och hämtar ut biljetter du köpt.

Du kan använda betalkort, Företagsbiljetter, Presentkortet och registrera Bioklubbspoäng*. Snabbt och enkelt.
*Gäller bara på SF Bio. 

GILLAR DU BIO? GILLA OSS PÅ FACEBOOK!

BLI MEDLEM I FILMPANELEN

Bli medlem i Filmpanelen

I Filmpanelen får alla en chans att uttrycka sina åsikter om reklam och produkter.
Läs mer och bli medlem »

Tillgänglig bio

 

500-fel

400-fel